Local media recognizes awards

 In Okategoriserade

Nya framgångar för Björn Lagerman och BeescanningNya framgångar för Björn Lagerman och Beescanning
I slutet av förra veckan stod det klart att Björn Lagerman och Beescanning blivit utsett till ett av de 25 bidrag som gått vidare i Postkodlotteriets årliga tävling Green Challenge, vilken är en av världens största tävlingar inom hållbarhetsinnovationer för en grönare planet.

Av 1 167 ansökningar har en internationell expertjury nu sållat fram 25 av de mest lovande bidragen, där Björn Lagerman med innovationen BeeScanning finns med som ett av 4 svenska bidrag. Övriga nominerade bidrag kommer från Tjeckien, Tyskland, Israel, Nederländerna, Norge, Peru, Storbritannien och USA.

BeeScanning är en mobilapp som bygger på AI Artificiell Intelligens, utvecklad för att kunna rädda hotade bisamhällen från bland annat den fruktade parasiten Varroa Destructor. Innovationen har tidigare vunnit flera nationella och internationella prestigefyllda priser som bland annat SKAPA-priset till Alfred Nobels minne, Food Tech 2019 och Venture Cup 2018.

I början av september kommer de sista 5 finalisterna i Green Challenge utses, där man tävlar om ett förstapris som är hela 500 000 euro, andrapris 200 000 euro och de tre återstående finalisterna får 100 000 euro var för att kunna vidareutveckla sina innovationer.
Dessutom får även samtliga finalister expertrådgivning under sex månader för att kunna optimera sina företagsidéer.

Finalen går av stapeln i Amsterdam 3 oktober .

Publicerad 2 juli 2019 klockan 13:22

Recent Posts